historien bag sailing columbie 

Cameron og Felix 

"Vi rejser ikke for at løbe fra livet, men for at livet ikke skal løbe fra os. Vi har læst i alverdens bøger, men de bedste historier findes mellem siderne i vores pas"

 
 

Hvem er vi, og hvordan startede det hele ?

Vores rejsedrøm

Sailing Columbie er ejet af Cameron og Felix. Vi er begge eventyrlystne og har efterhånden rejst verden tynd! Faktisk har vi altid rejst - så vi har set og oplevet det meste af Skandinavien, Europa, Caribien, USA, Fransk Polynesien, Mellemøsten og meget snart også Asien. Selvom vi allerede har fået rigtig mange lande ind under huden, er vi slet ikke færdige, for vi drømmer om at se hele den store, vide verden.

Vi kender til vigtigheden af hårdt arbejde, tålmodighed og god planlægning, for med de ingredienser har vi i dag oplevet alskens smukke steder på Jorden og opnået mange af vores mål og drømme. Det er ikke alle, der forstår vores iver, når det kommer til at rejse, men for os har det altid været det, der gav allerbedst mening. Det har udfordret os, det har dannet os, og det har givet os minder og oplevelser for livet, som vi ikke ville være foruden.

Frøene til drømmen bliver plantet

Felix har altid sejlet, mens Cameron har boet lige ved havnen, så drømmen om frihed til at opleve og sejle ud i verden blev født i dem begge fra barnsben.  Den drøm begyndte for alvor at blive realiseret, da vi fandt sammen i 2010 og lovede hinanden én ting - nemlig at skulle se hele verden sammen, og det løfte har vi holdt lige siden.

Vi knoklede løs og købte en gammel, sur Mercedes Sprinter, en varevogn, som vi smed en seng i og rejste Europa rundt, og lige så snart vi havde en skilling, rejste vi igen, om end det var i bilen, en afbudsrejse eller gennem andre ideer, så kom vi altid afsted.

Vi levede af kærlighed og kildevand, nudler og dåsetun og ikke mindst oplevelser! Men vi begyndte at længtes mere og mere efter en båd. Vi ønskede at sejle og gerne hele Jorden rundt. Mange omkring os stod uforstående overfor den drøm. De var allerede groet fast i hamsterhjulet, og alle de kasser vi normalvis bliver inddelt i, i samfundet. Vores drøm var udover det "normale", men vi havde et mål, og vi gik benhårdt efter det.

Fra land til havs

Vores sejlerdrømme startede sammen i en lille kano, som vi lejede, hvor vi med indkøbt brød og leverpostej tog på fisketure. Dernæst sparede vi sammen til en punkteret gummibåd i 2012, som vi begyndte at sejle rundt i.

Mens vi driblede med videregående uddannelse, henholdsvis økonomi og jura, og 3-4 jobs på siden lykkedes det os at erstatte gummibåden med en speedbåd, som blev til en motorsejl, som endeligt blev til en rigtig sejlbåd. Kort tid efter, at vi købte vores sejlbåd, besluttede vi i 2015 at droppe det traditionelle liv og flyttede fra lejlighed til de maritime omgivelser. Vi solgt alle vores ting, og vores nye hverdag var pludselig en realitet.

Det var skønt, lige indtil vinteren ramte sammen med alle reparationer m.m., og der fandt vi for alvor ud af, om drømmen nu også var det værd - og selvom det var skidehårdt, måtte vi bare konkludere, at vi elskede hvert et sekund.

Et rigtigt hjem

I 2016 fik vi vores skønne datter Naomi. Her besluttede vi os for at skifte båden ud med en ny, så vi købte skibet Jelena i Kroatien og brugte 7 måneder af vores barsel på at sejle den hjem. En fantastisk tid som nybagt familie. Det var også vores jomfru-sejlads, hvor vi rigtigt kunne mærke, at det var dét, vi var skabt til, og drømmen om at sejle ud i verden voksede og voksede. I 2018 fik vi vores dejlige søn Columbus, hvilket var endnu en drøm, der gik i opfyldelse - med to børn, det bedste fra begge verdener. 

Mange kapitler og år senere

Ligesom H. C. Andersen sagde, så er dét at rejse virkelig at leve for os.

Vi kommer ikke fra en velhavende baggrund eller kernefamilier, men vi kender værdien af at lade sig drive af sine drømme, kæmpe sig frem og bibeholde troen på, at alt kan lade sig gøre, selv når udfordringerne hober sig op.

Fra en punkteret gummibåd kan vi nu skrive over 20.000 sømil i logbogen, hvilket svarer til en gang rundt om Jorden, og det er vi godt nok stolte over. Vi er stolte over at være indehaver af 2 gode skibe, som du kan komme med ombord på - og vi har gjort alt for, at du kan få den bedst mulige oplevelse. Vi har kendskabet, erfaringen, drømmen og fællesskabet for at danne de bedste rammer for et fantastisk togt og lade vores drøm forplante sig i andre, som den gjorde i os for mange år siden.